Jaarrekening

De jaarrekening is een samenvatting van uw resultaten van het desbetreffende boekjaar, waardoor u volledig inzicht heeft in de financiële positie van uw onderneming, hierdoor kunt u analyseren of u de door u gestelde doelstellingen behaald heeft. De jaarrekening kunt u ook gebruiken bij de dagelijkse bedrijfsvoering en beslissingen en wanneer u een eenmanszaak of Vof heeft kunt u de jaarrekening gebruiken voor uw aangifte inkomstenbelasting of kunt deze gebruiken bij een eventuele financieringsaanvraag. Doordat wij tussentijds met u de ontwikkelingen van uw bedrijf bespreken en dat wij u tijdig van grote veranderingen op de hoogte brengen, kunt u maatregelen nemen indien nodig. Hierdoor is uw jaarrekening geen verrassing meer. Heeft u een bepaalde groei voor ogen? Wij kunnen met u reële doelstellingen opstellen. Of wilt u juist bezuinigen? Wij denken graag met u mee!

Tussentijdse cijfers

Soms kan het nodig zijn om tussentijdse cijfers op te stellen, dit kan nodig zijn voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag of leaseaanvraag. Vaak willen banken of financieringsmaatschappijen een officieel tussentijdsrapport. Het kan ook zijn dat u voor zelf tussentijdse cijfers wenst zodat u zelf u prognoses kunt evalueren.

Begroting

Naast de jaarrekening en de tussentijdse cijfers kunnen wij u ook van dienst zijn met het opstellen van een begroting en liquiditeitsbegroting. Een begroting geeft de financiële effecten van een beslissing weer. Begrotingen worden o.a. gebruikt bij instellingen die met geldstromen te maken hebben. Een begroting kan opgemaakt worden voor een bepaalde periode zoals voor een boekjaar, maar kan tevens opgesteld worden voor een project. De financiële resultaten en verwachtingen worden per periode opgesteld. Wanneer de begroting niet gehaald dreigt te worden moet en kan er tijdig worden ingegrepen. Aan het eind van het boekjaar wordt een jaarrekening opgesteld, afwijkingen tussen de begroting en de jaarrekening worden dan geanalyseerd.

Omzetrapportages

De omzet is hetgeen waar het om draait binnen uw onderneming. Indien u dit wenst kunnen wij voor u zodra wij uw administratie geadministreerd hebben, u een analyse geven van de omzet per dag of per week. Zo kunt u analyseren waarom u een vastgesteld budget niet gehaald heeft.

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wenst u een kennismakingsafspraak te maken? Neem dan contact met ons op! Telefonisch zijn wij bereikbaar op 036-5353445 of stuur een e-mail naar info@pembas.nl. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons contactformulier.

Tarieven

U vindt een overzicht van onze tarieven op de tarievenpagina.