Belastingaangifte

''Uw belastingaangiftes snel en betrouwbaar geregeld''

Zowel een ondernemer als een particulier persoon krijgt te maken met verschillende soorten belastingen waar aangifte voor moet worden gedaan. Ondernemers en particulieren kunnen bij ons terecht voor de aangiften of advisering inzake de verschillende belastingen. Wij verzorgen graag uw belastingaangifte in Almere en omgeving.

Tarieven

U vindt een overzicht van onze tarieven op de tarievenpagina.

Omzetbelasting

Als ondernemer krijgt u na inschrijving van uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel automatisch een BTW (belasting over de toegevoegde waarde) nummer toegewezen. Afhankelijk van welke periode afdracht u krijgt toegewezen, maand, kwartaal, jaar, wordt de belastingaangifte tijdig door ons verzorgd en digitaal aangeleverd aan de belastingdienst.

Voor de omzetbelasting zijn 3 tarieven mogelijk, 21% over de verkoop van producten of diensten, 6% over voedingsmiddelen en boeken of 0 % als de diensten verlegd zijn.

Neem direct contact op met onze adviseurs in Almere voor meer informatie over uw belastingaangiftes.

Inkomstenbelasting

Wanneer u door de belastingdienst bent aangemerkt als ondernemer, betaalt u inkomstenbelasting over de winst van de onderneming. Na afloop van het desbetreffende boekjaar wordt het jaarrapport van de onderneming opgesteld. Op basis van het jaarrapport wordt de aangifte inkomstenbelasting opgesteld.

Tijdens ons kennismakingsgesprek, zal de werkwijze van de inkomstenbelasting toegelicht worden. Ook zullen wij proberen met u zo’n reëel mogelijke schatting van de winst te maken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Na inlevering van de administratie zal maandelijks of per kwartaal gekeken worden of de schatting nog steeds reëel is en indien nodig zal deze worden bijgesteld. Bij het indienen van de inkomstenbelasting wordt natuurlijk rekening gehouden met diverse fiscale aftrekposten, zodat u per saldo zo weinig mogelijk belasting hoeft te betalen.

Inkomensafhankelijke aanslag Zvw

Als ondernemer betaalt u inkomensafhankelijke bijdrage Zvw over uw winst. Het percentage dat u dient te betalen wordt jaarlijks bekend gemaakt en het maximum bedrag wordt ook jaarlijks aangepast. Indien u via uw werkgever ook een bijdrage Zvw heeft afgedragen wordt deze gesaldeerd.

Voorlopige aanslag

Voor zowel een ondernemer als een particulier is het mogelijk om een voorlopige aanslag aan te vragen bij de belastingdienst. Als ondernemer houdt dit in dat u een te betalen aanslag krijgt opgelegd die u in 11 termijn dient te betalen, dit is schatting van het te betalen bedrag aan het einde van het jaar. Wanneer achteraf blijkt dat u te veel betaald heeft, krijgt u het teveel betaalde bedrag terug en als blijkt dat u te weinig belasting heeft betaald, dienst u deze alsnog te betalen. Het teveel of te weinig betaalde bedrag zal tot uiting komen bij het indienen van de inkomstenbelastingaangifte over het desbetreffende jaar.

Als particulier kunt u ook een voorlopige aanslag aanvragen, in de meeste gevallen bent u dan in loondienst en vraagt u een voorlopige teruggave aan over de terug te ontvangen belasting. Dit gaat aan de hand van een schatting van uw inkomen en de fiscale aftrekposten zoals een eigen woning of studiekosten. Aangezien deze op basis van u inkomensgegevens aangevraagd wordt en automatisch doorloopt, is het belangrijk dat deze jaarlijks gecontroleerd wordt en indien er een wijziging heeft plaatsgevonden, dat de aanslag dan aangepast wordt.

Wilt u direct contact opnemen met onze belastingadviseurs voor meer informatie over de aangifte van uw belastingzaken? Maak hier kennis met onze belastingadviseurs in Almere.

Vennootschapsbelasting

Sommige ondernemers beginnen bij het opstarten van hun onderneming gelijk een besloten vennootschap (BV), terwijl andere ondernemers eerst starten met een eenmanszaak of vof. Soms kan het op den duur interessanter en voordeliger zijn om uw eenmanszaak of vof om te zetten naar een BV.

Dit kan om verschillende moverende redenen, bijvoorbeeld aantrekkelijker uit een fiscaal oogpunt of uit juridische overwegingen. Voor advies over wat een fiscaal en juridisch gunstige rechtsvorm is, kunt u altijd contact met ons opnemen!

Wanneer een onderneming in een BV opgericht wordt, kunt u als directeur groot aandeelhouder (DGA) aangesteld worden, waardoor u in dienst ben van uw onderneming. U zult dan loonheffing afdragen, u betaalt dan geen inkomstenbelasting over uw winst.

Over uw winst dient u wel vennootschapsbelasting af te dragen. Het te betalen bedrag aan de vennootschapsbelasting wordt berekenend voor middel van een vennootschapsbelasting aangifte. Dit is 20 of 25% afhankelijk van de hoogte van de winst. Ook deze belastingaangifte kunnen wij in Almere voor u verzorgen!

Dividendbelasting

Wanneer u in het bezit bent van een BV kunt u naast uw maandelijkse salaris ook een dividend aan uzelf uitkeren.

Over dit bedrag betaalt u 15% dividendbelasting, dit wordt aangegeven op een dividend belasting aangifte. Naast de dividendbelasting betaalt u ook het aanmerkelijk belangtarief van 25%, deze wordt meegenomen in uw inkomstenbelastingaangifte.

Contactformulier

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wenst u een kennismakingsafspraak te maken? Neem dan contact op met ons kantoor in Almere! Telefonisch zijn wij bereikbaar op 036-5353445 of stuur een e-mail naar info@pembas.nl. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons contactformulier.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*