Aangifte inkomstenbelasting 2014

5 Januari, 2015 11:36

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit jaar vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats m.b.t. de aangifte inkomstenbelasting.  
 
Verandering deadline aangifte inkomstenbelasting:
De aangifte inkomstenbelasting kan tegenwoordig niet meer in februari ingediend worden, maar vanaf 1 maart. De aangifte behoeft dan ook niet meer voor 1 april binnen te zijn, maar voor 1 mei. 
 
De nieuwe stelregels:
Aangifte ingediend voor 1 april: zeker bericht voor 1 juli
Aangifte ingediend voor 1 mei: doelstelling bericht voor 1 juli
 
Redt u het niet om de aangifte voor 1 mei in te dienen, vraag dan zelf uitstel aan via de belastingtelefoon of laat ons voor u uitstel aanvragen. U heeft dan uitstel tot 1 september 2015 en de belastingdienst stuurt u dan binnen 3 maanden een voorlopige aanslag.
 
Zoals u in het nieuws zult hebben vernomen, zal er bij vrijwel alle Nederlanders die een voorlopige teruggave ontvangen hebben een naheffing aan inkomstenbelasting plaatsvinden. De belastingdienst heeft in de voorlopige teruggave een te hoge algemene heffingskorting toegepast en dit verschil dient te worden terug betaalt. Houdt u hier rekening mee. Aangezien deze naheffing als gevolg van een misrekening van de belastingdienst komt, heeft u naast de wettelijke 6 weken en uitstel van betaling van de aanslag van 4 maanden.
 
Aanpassingen 2015:
Er vinden een aantal belangrijke veranderingen plaats in 2015,  hierbij licht ik enkel de veranderingen toe die op de meeste mensen van toepassing zijn.
Afschaffing van de volgende aftrekposten en heffingskortingen:

  • (aanvullende) alleenstaande ouderkorting
  • Ouderschapsverlofkorting
  • Levensonderhoud kinderen t/m 21 jaar (alimentatieaftrekpost voor kinderen)
  • Verhoging heffingsvijvermorgen vrijstelling

Check door deze veranderingen goed uw voorlopige aanslag die reeds is toegezonden door de belastingdienst, deze veranderingen werken ook door in de toeslagen.
 
Vertrouwende u voldoende te hebben geïnformeerd, wanneer u nog vragen heeft over bovenstaande informatie, vernemen wij deze graag van u. En graag tot ziens in maart/april!

< Vacatures geplaatst! Belangrijke wijzigingen wetgeving werkkosten regeling per 1 januari 2015 >