036-5353445 info@pembas.nl

Voorlopige aanslag/voorlopige teruggave

Omdat dit een schatting betreft dient deze zo nauwkeurig mogelijk ingediend te worden, zodat er eventueel slechts een kleine afwijking plaats vindt bij het indienen van de IB aangifte.

Voorlopige teruggave en voorlopige aanslag

Heeft u een eigen woning, draagt u zelf pensioenpremies af, heeft u studiekosten of wilt u uw heffingskortingen maandelijks uit laten betalen? Dan kunt u een voorlopige teruggave aanvragen. Pembas Administraties kan u hierbij helpen. Ook kunnen wij u helpen met het indienen van de voorlopige aanslag.

 

De voorlopige teruggave

Als particulier draagt u maandelijks loonbelasting af over uw loon. Wanneer u een eigen woning heeft, zelf pensioen premies afdraagt (buiten uw werkgever om), studiekosten heeft of uw heffingskortingen al wil maandelijks wilt laten uit betalen, heeft u de mogelijkheid om een voorlopige teruggave aan te vragen.

De voorlopige teruggave is een schatting van het te ontvangen of te betalen bedrag van de inkomstenbelasting van het desbetreffende jaar. Omdat dit een schatting betreft, dient deze zo nauwkeurig mogelijk ingediend te worden, zodat er eventueel slechts een kleine afwijking plaats vindt bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. Pembas Administraties kan uw voorlopige teruggave berekenen en voor u indienen.

 

De voorlopige aanslag

In de voorlopige aanslag staat hoeveel belasting u moet betalen of juist terug moet krijgen. U kunt een voorlopige aanslag krijgen als u aangifte heeft gedaan, maar ook voorafgaand aan een jaar. Krijgt u de voorlopige aanslag voorafgaand aan een jaar, dan kunt u alvast een deel van uw belasting betalen of juist terugkrijgen.

U kunt de voorlopige aanslag ook zelf aanvragen. Pembas Administraties kan u hierbij helpen. En heeft u een voorlopige aanslag ontvangen van de Belastingdienst, maar zijn de gegevens in deze aanslag niet correct? Dan kunnen wij u helpen de voorlopige aanslag aan te passen. Zo weet u zeker dat u het juiste bedrag betaalt of terugkrijgt van de Belastingdienst.

 

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het aanvragen van een voorlopige teruggave door Pembas Administraties, het aanvragen van een voorlopige aanslag of het wijzigen van een voorlopige aanslag? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u een kennismakingsgesprek in wil plannen op kantoor, kunt u contact met ons opnemen. Wij ontvangen u graag op de korte termijn op ons kantoor in Almere om over uw voorlopige teruggave of voorlopige aanslag te praten.

Contact

Pembas Administratiekantoor
Operetteweg 7
1323 VJ Almere

Postadres:
Pembas Administratiekantoor
Postbus 1058
1300 BB Almere
info@pembas.nl

Tel: 036-5353445

Henneke Openneer
henneke.openneer@pembas.nl

Esmée Nanninga-Openneer
esmee.openneer@pembas.nl