036-5353445 info@pembas.nl

Zonnepanelen en BTW

Sinds de beslissing van het Europese hof in 2013 dat eigenaren van zonnepanelen voortaan BTW plichtig zijn, hebben particulieren recht op de BTW teruggaaf over de aanschaf van de zonnepanelen.

Zonnepanelen en btw

Heeft u zonnepanelen aangeschaft of wilt u deze in de nabije toekomst kopen? Dan heeft u recht op een btw teruggaaf. Pembas Administraties kan u helpen deze teruggaaf te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u een deel van de aanschafkosten van uw zonnepanelen op de korte termijn terugkrijgt van de Belastingdienst.

 

De btw teruggaaf bij het kopen van zonnepanelen

In 2013 besloot het Europese Hof dat de eigenaren van zonnepanelen btw plichtig zijn. Dit betekent dat particulieren die zonnepanelen aanschaffen, recht hebben op de btw teruggaaf over de aanschaf van de zonnepanelen. Wel moet u enkele zaken regelen om van de btw teruggaaf te kunnen profiteren. Zo heeft u onder andere een btw nummer nodig. Pembas Administraties kan deze taak en andere taken voor u overnemen, zodat u niets hoeft te doen en toch de btw op uw zonnepanelen terug kan krijgen.

Om de btw teruggaaf van uw zonnepanelen te regelen, volgen wij de volgende stappen:

  • Het aanvragen van een btw nummer.
  • Het aanmelden van uw bankrekeningnummer voor teruggave btw.
  • Het indienen van de btw aangifte voor teruggave btw van zonnepanelen.
  • Het verzenden van een verzoek voor administratieve ontheffing.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

 

De btw teruggaaf en KOR

Normaliter zou u btw plichtig zijn voor jaarlijkse btw aangiften, maar door het lage btw bedrag kan de KOR (kleine ondernemersregeling) toegepast worden. Dit houdt in dat u de door u te betalen btw per saldo weer terug krijgt. Dit wordt gesaldeerd, waardoor u geen betaling hoeft te doen.

Omdat u jaarlijks in aanmerking zult komen voor de KOR, kan er ontheffing aangevraagd worden voor uw administratieve verplichting. Dat houdt in dat u maar eenmalig aangifte hoeft te doen om de btw van de zonnepanelen terug te krijgen. Daarna zult u van uw administratieve verplichtingen ontheven worden.

 

Vragen? Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over de btw teruggaaf bij de aanschaf van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook kunnen wij u meer vertellen over onze dienstverlening op het gebied van de btw teruggaaf van zonnepanelen.

Contact

Pembas Administratiekantoor
Operetteweg 7
1323 VJ Almere

Postadres:
Pembas Administratiekantoor
Postbus 1058
1300 BB Almere
info@pembas.nl

Tel: 036-5353445

Henneke Openneer
henneke.openneer@pembas.nl

Esmée Nanninga-Openneer
esmee.openneer@pembas.nl